Toyota підтвердила виробництво наступника Toyota Aygo (Фото)

Нова Toyota початкового рівня приєднається до Yaris в сегменті невеликих автомобілів. Останній був названий європейським автомобілем року 2021 року всього кілька днів тому, і японський виробник готує новий компактний автомобіль до випуску на ринок пізніше в 2021 році. Компактний міський автомобіль, назва якого поки не розсекречено, розділить платформу GA-B з Yaris і займе місце моделі Aygo. Довжина компакт-кросу не перевищить чотирьох метрів, а під його капотом, всупереч тренду, не буде електрифікованих силових установок.

Бос Toyota Europe Йохан ван Зіл підтвердив, що новий автомобіль замість Aygo розробляється в Бельгії і буде збиратися на тому ж заводі, що і нинішній автомобіль, в Чеській Республіці. Toyota – один з небагатьох виробників, які обрали сегмент міських автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, а його конкуренти, включаючи Volkswagen і Ford, знімають з продажу свої автомобілі того ж розміру в зв’язку з посиленням законодавства про викиди.

У рух автомобіль, ймовірно, буде приводитися за рахунок 1,0-літрового трьохциліндрового бензинового двигуна як у Yaris, який буде з’єднаний або з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, або з варіатором.