Експерти розповіли про те, як підготувати автомобіль до літа

Тепла пора року не за горами, і пора готувати машину до спеки і вологості. Не тільки періодичні тривалі поїздки, а й щоденні поїздки по місту і його околицях також завдають шкоди автомобілю. Отже, це вимагає особливої ​​уваги. Ось кілька простих і основних важливих порад, які допоможуть зберегти автомобіль в справному стані цього літа.

Кондиціонер

Це, безумовно, найважливіша річ, яку потрібно перевірити перед літнім сезоном. У разі, якщо система кондиціонування автомобіля не забезпечує оптимального кондиціонування повітря, пора перевірити автомобіль у кваліфікованого механіка, щоб усунути проблеми.

Система охолоджуючої рідини

Не тільки люди, але і автомобілі потребують охолодження влітку. Рівень охолоджуючої рідини в автомобілі слід перевіряти разом зі шлангами і бачком. Місця підключення і стики необхідно ретельно перевірити, при цьому витоків бути не повинно.

Сонцезахисні накидки

Багато автовласників залишають свої автомобілі на відкритому повітрі, дозволяючи їм бути під впливом сонця і тепла. Так, що важливо купити якісну накладку на лобове скло, яка захистить приладову панель від прямого впливу сонячних променів. Таким чином, в салоні автомобіля теж буде прохолодніше.

Шини

Дуже важливий елемент, який потрібно перевіряти протягом усього року, особливо влітку, – це шини. Еластичність гуми і тиск повітря в шинах коливаються через сильну спеку. Отже, завжди краще переконатися, що тиск повітря на всіх шинах вирівняно. Крім того, слід перевірити протектори на предмет зносу, відсутності на них каміння, цвяхів і т.д. Завжди рекомендується мати в автомобілі запасне колесо.

Двірники

Гумки двірників часто зношуються в зимову пору року, а також рвуться влітку через вплив сонця і тепла. Зношені двірники можуть залишати смуги на лобовому склі, що ускладнює керування автомобілем. Отже, двірники слід перевіряти при експлуатації автомобіля.


Не пропустіть