В Україні набрали чинності нові правила ПДР

В Україні змінили ПДР, які штрафи за порушення

В Україні за 2020 рік сталося більше 4 тисяч ДТП за участю дітей. В аваріях 168 дітей загинуло, а ще 3 957 – отримали важкі травми. Тепер в уряді посилили покарання для водіїв за порушення правил щодо перевезення дітей. Крім того, деякі правила були змінені. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі розповів заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За словами Білошицького, вже набула чинності Постанова Кабінету Міністрів №152, яка вносить такі зміни в правила дорожнього руху:

– Якщо раніше в правилах мова йшла про «спеціальні засоби» для перевезення дітей, то тепер формулювання більш чітке – дитяча утримувальна система;
– Тепер вік дитини не має значення, утримувальна система повинна бути, якщо зріст дитини менше 145 сантиметрів;
– Прибрана вимога щодо утримувальних дитячих систем у випадках транспорту, який здійснює пасажирські перевезення, а також, якщо мова йде про транспорт медиків, Міноборони, МВС, Національної поліції, ДСНС, Держприкордонслужби, СБУ, ДСО.

Також пояснюється, що дитяча утримувальна система – це спеціальне обладнання, яке може стримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні. В разі зіткнення чи якщо автомобіль різко гальмує, з таким обладнанням ризик травмування дитини знижується. Важливо також додати, що в разі, якщо дитину зі зростом менше 145 сантиметрів перевозять в автомобілі без спеціального обладнання, то за це водія можуть оштрафувати:

– За перше порушення треба буде сплатити 510 гривень;
– Якщо водій порушить ці правила повторно за рік, то штраф зростає до 850 гривень.

Джерело kyiv.ukrainianwall.com

Не пропустіть