Глава BMW розкритикував дизайн електромобілів конкурентів (Фото)

На думку топ-менеджера, всі електрокари занадто однакові.

Олівер Зіпсе заявив, що всі сучасні електрокари на ринку виглядають занадто однаково, але BMW не може собі цього дозволити, тому що клієнтам німецької марки потрібно щось інше.

Як розповів в інтерв’ю агентству Reuters глава BMW Олівер Зіпсе, всі електромобілі сьогодні мають досить типовий дизайн і схожі один на одного. «Якщо ви подивитеся, що відбувається на ринку з цими платформами, то побачите, що всі машини виглядають однаково. У BMW дуже специфічні клієнти, готові платити великі гроші, тому я думаю, що їм не потрібні автомобілі, схожі на інші», – зазначив топ-менеджер. Однак з цією заявою складно погодитися – так само як і посперечатися з тим, що дизайн серійного електричного кросовера BMW iX вийшов украй неоднозначним.

Втім, головний дизайнер марки Домагой Дукеч недавно зазначив, що хороший дизайн не можна вимірювати такими примітивними категоріями, як «красиво» або «некрасиво», оскільки це занадто суб’єктивно. Що стосується електрокарів, то Зіпсе вважає, що Tesla незабаром втратить лідерство на ринку електромобілів, оскільки в боротьбу за цей сегмент вступають безліч великих автовиробників: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, General Motors, Ford і інші. До 2030 року баварці збираються випустити дев’ять нових моделей з електричними силовими установками на новій модульній платформі Neue Klasse.


Не пропустіть