Tesla завершила квартал з рекордними продажами електрокарів

Tesla розповіла про успіхи за перший фінансовий квартал 2021 року. Компанія перевершила прогнози аналітиків з продажу електромобілів, переважно за рахунок високої популярності своєї продукції на китайському ринку, пише Bloomberg.

За вказаний період компанія продала в усьому світі 184,8 тисячі електрокарів – проти приблизно 170 тисяч, на які в середньому орієнтувалися знавці ринку. Поставки за січень-березень майже на 4 тисячі перевищили цифри четвертого кварталу 2020 року – тоді було продано 180 570 авто.

Левова частка продажів – 182 780 електрокарів – припала на Model 3 і Y (+ 13% до попереднього кварталу). Дорожчі Model S і X, оновлений дизайн яких компанія представила в січні, скоротилися з 18 920 до 2 020. Причому ці дві моделі в звітному кварталі не виготовлялися.

На думку експертів інвесткомпанії Wedbush, у Tesla є всі шанси за підсумками року переступити позначку в 850 тисяч проданих авто, що значно вище очікувань. Показники Tesla за квартал примітні тим, що інші автовиробники в основному демонструють протилежну динаміку через дефіцит чіпів, відзначають аналітики Jefferies.

За словами Tesla, позитивних результатів вдалося досягти завдяки високій популярності кросовера Model Y в Китаї, де компанія активно доводить до максимуму виробничі потужності. Теплий прийом отримали Model S і X.

Зараз Model S і X випускає тільки основний завод Tesla у Фрімонті (Каліфорнія). Model 3 і Y виробляють тут же і в Шанхаї. У цьому році компанія планує завершити будівництво двох фабрик – під Берліном і в Техасі.


Не пропустіть