Hyundai представила новий пікап Hyundai Santa Cruz 2022 року (Фото)

Компанія Hyundai офіційно представила новий серійний пікап Santa Cruz. Первісток нового для марки сегмента очікувано розділив дизайн з кросовером Tucson четвертого покоління.

Описуючи сутність своєї новинки, в Hyundai просять вважати її представником нового сегмента SAV (Sport Adventure Vehichle), в якому поєднуються властивості кросоверів, позашляховиків і пікапів. При цьому за розміром Santa Cruz ближче саме до кросоверів: 4,97 × 1,9 × 1,69 метра в довжину, ширину і висоту відповідно при триметровій колісній базі.

Що стосується дизайну, то від концепту Santa Cruz зразка 2015 року на шляху до конвеєра не залишилося і сліду. Тепер домінує – «параметричний» фірмовий стиль Parametric Dynamics від кросовера Tucson, відомого по незвичайним фарам (вимкнені денні ходові вогні представляють собою одне ціле з решіткою) і дизайнерському «вузлу» на передніх дверей, об’єднуючого в собі відразу кілька граней.

Інтер’єр у корейського пікапа теж суто «легковий»: з цифровою «приборкою», 10-дюймовим тачскріном мультимедіа, динаміками преміальної аудіосистеми Bose і, судячи з усього, повністю сенсорним блоком управління кліматом.

У моторну гамму увійшли дві 2,5-літрових бензинових «четвірки». Молодша атмосферна видає 190 к.с. і поєднується з восьмиступінчастим «автоматом», а старша турбірована розвиває 275 к.с. і «дружить» з більш «спритним» восьмишвидкісним «роботом». В обох випадках пікап оснащується повним приводом HTRAC зі спортивним режимом, в якому на задню вісь передається більше тяги, ніж на передню.

Виробництво Hyundai Santa Cruz налагодять на заводі Hyundai в Алабамі (США). Замовити пікап у місцевих дилерів американці зможуть вже в кінці квітня, а поставки перших «живих» машин клієнтам почнуться влітку.