Hyundai розпочинає масштабну відкличну кампанію через можливе загоряння двигуна

Під відкликання потрапили моделі Santa Fe Sport, Kona, Elantra і Veloster.

Корейський автовиробник зіткнувся з проблемою, через яку тепер доводиться відкликати більше 390 тис. автомобілів в США і Канаді. Обидві проблеми можуть викликати загоряння двигуна. В одному відкликанню власників просять припаркувати автомобілі на відкритому повітрі до того часу, поки не буде виконано ремонт.

Найбільший відгук зачіпає більше 203 тис. позашляховиків Santa Fe Sport, випущених в період з 2013 по 2015 роки. Деякі з представлених машин відгукуються повторно. Гальмівна рідина може протекти в блок управління антиблокувальною системи гальм, викликаючи коротке замикання, яке може привести до пожежі. Згідно з документами, опублікованими у вівторок Національним управлінням безпеки дорожнього руху США, власники повинні припаркувати машину на відкритому повітрі і далеко від будівель, поки проблема не буде усунена.

Дилери замінять запобіжник і при необхідності сам блок управління АБС. Відгук почнеться в червні. На даний момент відомо про 18 випадків загоряння в США, але, згідно з документами, ніхто не постраждав.

Інший відгук охоплює майже 187 тис. Elantra 2019 і 2020 років, а також Kona і Veloster, реалізовані з 2019 по 2021 роки. Всі потрапили під сервісну акцію автомобілі забезпечені 2,0-літровими моторами. Поршневі кільця можуть бути неправильно піддані термообробці, що може викликати пошкодження двигуна, витік масла і стане причиною загоряння. Hyundai говорить, що кільця можуть бути надто жорсткими і можуть мати сколи, залишаючи задираки в циліндрах. Згідно з документами, проблема з поршнем викликала п’ять пожеж, в яких ніхто не постраждав. Дилери оглянуть і при необхідності замінять двигун.

Відмова двигуна і проблеми із загорянням в Hyundai і дочірньому бренду Kia переслідують компанії більше п’яти років, зачіпаючи власників понад 8 мільйонів автомобілів.


Не пропустіть