На українських заправках зміняться ціни на паливо

Минулої п’ятниці, 14 травня, Кабмін встановив в Україні граничні торговельні націнки на паливо, які можна впроваджувати в період карантину.

Як пояснили в Міністерстві економічного розвитку, таким став відповідь держави на необгрунтоване подорожчання палива в роздрібних мережах. ” Уряд за здорову і прозору конкуренцію на ринку. Але в той же час уряд повинен захистити простих споживачів, які і так постраждали від вимушених карантинних обмежень. Граничний розмір торговельної надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі пальним і введе прозорий механізм ціноутворення”, – заявили в прессслужба.

Так, тепер гранична торговельна надбавка на 1 літр бензину не повинна перевищувати 5 гривень (з урахуванням ПДВ), максимум 7 гривень (з ПДВ) – на 1 літр дизеля. Надбавку нараховують до середньої вартості палива, яку визначають на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за останній місяць з урахуванням акцизу і податку на додану вартість.

За цими розрахунками, в травні середня ціна бензину повинна скласти 30,22 грн за літр, дизельного палива – 27,89 грн за літр.


Не пропустіть