Президент США Байден провів тест-драйв нового електропікапа Ford (Фото)

Дебют електричного пікапа Ford F-150 Lightning запланований на 19 травня, але його зовнішність розсекретили до офіційної прем’єри.

Новий електричний пікап Ford F-150 Lightning раптово продемонстрували під час промови президента США Джо Байдена, який відвідав завод компанії Ford в місті Дірборн. Байден, який підтримує розвиток екологічного транспорту, приїхав на підприємство Ford, щоб сказати промову про переваги електромобілів. В ході його виступу на задньому плані з’явився Ford F-150 Lightning без камуфляжу, найімовірніше, припаркований там не зовсім випадково.

На знімку з заводу Ford добре видно головна зовнішню особливість F-150 Lightning – довга світлодіодна смуга, яка розтягнулася на всю ширину передка, вона обрамлює глянсову решітку радіатора з тривимірним малюнком.

Пізніше Джо Байден особисто сів за кермо вже замаскованого прототипу Ford F-150 Lightning і поділився деякими його параметрами. Так, глава США повідомив, що йому вдалося розігнатися на електропікапі з місця до 96 км/год за 4,3-4,4 секунди, а максимальна швидкість під час руху склала 130 км/год.

Раніше повідомлялося, що новий електричний пікап Ford F-150 Lightning отримає найпотужнішу силову установку за всю історію сімейства і зможе проїжджати на одній зарядці не менше 483 км. Дебют новинки відбудеться в США вночі в ніч на 20 травня.


Не пропустіть