В Україні проводитимуть техогляд з відеофіксацією

Раніше ми вже не раз говорили про те, що в Україні планують ввести обов’язковий техогляд вже в найближчий рік-два. При цьому, через те, що закон ще повноцінно не прийнятий, в експертному середовищі постійно з’являються якісь нові подробиці щодо того, як буде проходити техогляд.

Як відомо, раніше ще в 2010 році, коли в Україні реально проводили техогляд, була поширена практика, коли потрібний папірець могли виписати просто, так і навіть не дивитися автомобіль. Тепер же чиновники планують ввести відеофіксацію, про що розповів голова Асоціації безпеки експлуатації транспорту (АБЕТ) Дмитро Гончарук, передає toneto.net.

Чиновник зазначив, що відео з камер уповноважених інспекторів передаватимуть в єдину державну базу даних, при цьому все це буде проходити в режимі онлайн. Крім усього іншого, в новому законі спробували врахувати і людський фактор в перевірці автомобілів.

Тепер кожен експерт буде нести персональну відповідальність за результати техогляду, а також за дотримання всіх процедур.

Цікаво, що за словами Гончарука старі автомобілі також зможуть безболісно їздити по дорогах загального користування, якщо вони знаходяться в справному технічному стані.


Не пропустіть