Toyota Corolla Cross вирушила підкорювати головний ринок світу (Фото)

Toyota Motor представила компактний кросовер, який анонсувала 28 травня промокартинкою, – це не нова модель, а адаптована під ринок Північної Америки версія Corolla Cross.

Від вихідного кросовера, що з’явився в 2020 році і пропонованого на ринках Південно-Східної Азії, північноамериканська Corolla Cross зовні відрізняється виконаними за американським стандартом фарами і ліхтарями – з бічними габаритними вогнями. Решта екстер’єру машини ідентичний азіатському варіанту.

У автомобіля в специфікації для США і Канади заявлений 2,0-літровий бензиновий мотор потужністю 169 к.с. і обертовим моментом 203 Нм, що поєднується з безступінчатим варіатором, переднім або повним приводом. У випадку 2WD задня підвіска виконана у вигляді торсіонної балки, у 4WD ззаду – конструкція незалежного типу.

Американцям запропонують три комплектації, які отримали цілком лаконічні назви: L, LE і XLE. У топ-версії – 18-дюймові колеса, обробка сидінь штучною шкірою, електропривод регулювань передніх сидінь, медіасистеми з 8,0-дюймовим екраном. Комплекс систем превентивної безпеки Toyota Safety Sense входить в стандартну комплектацію Corolla Cross. Ціна машини в США буде лежати в діапазоні від 20 тис. до 25 тис. доларів, тобто вона займе нішу на щабель нижче RAV4.

Corolla Cross побудована на модульній платформі TNGA-C, така ж застосовується для звичайної Королли і кросовера C-HR. Незважаючи на використання відомого імені, кузов автомобіля повністю оригінальний, значно вищий, ніж у універсала сімейства. Довжина, ширина і висота Corolla Cross становлять 4460, 1825 і 1620 мм відповідно, колісна база – 2640 мм, споряджена маса – 1325-1385 кг. В Азії крім варіанту з 2,0-літровим мотором пропонується недорога версія з 1,8-літровим двигуном потужністю 140 к.с.


Не пропустіть