Toyota показала, як нова Land Cruiser 300 GR Sport справляється з бездоріжжям (Відео)

Після проведеної презентації стало зрозуміло, що новий Toyota Land Cruiser 300 GR Sport претендує на звання кращого позашляховика світового ринку. Підтвердити це звання покликане відео, яке опублікував виробник. Ролик показує, як японська новинка справляється з бездоріжжям.

Нагадаємо, що LC 300 GR Sport отримав фірмову систему Multi Terrain, яка в рамках останньої модернізації була істотно допрацьована. Вона автоматично регулює роботу гальмівних механізмів, підвіски і настройки двигуна. При підключенні понижувальної передачі дана система активізує режими їзди по піску, бруду і кам’янистій поверхні, в інших випадках – ще й по глибокому снігу. Щоб запустити ці настройки, водієві достатньо повернути відповідний селектор. Тобто новий LC 300 GR Sport максимально просто перетворюється в позашляховик, здатний долати практично будь-яке бездоріжжя.

Відзначимо, що аналогічною системою оснащувалася дореформена версія японської моделі. Але новинка доповнюється ще й Crawl Control. При включенні цієї системи автомобіль починає поступово рухатися вперед. Водієві в цьому випадку досить натискати на педаль гальма, щоб контролювати переміщення машини. Також разом з даною системою йде спеціальна функція, яка спрощує маневрування. Вона автоматично пригальмовує внутрішнє заднє колесо, коли автомобіль робить круті повороти. Завдяки цьому виключаються заноси.

Крім того, японська новинка оснащується трьома диференціалами з блокуванням. Вони також активуються за допомогою кнопок на трансмісивному тунелі. Дорожній просвіт в японській моделі досягає 230 мм. На відео відображений LC 300 GR Sport, що оснащується бітурбованним мотором об’ємом 3,5 літра з максимальною віддачею в 409 к.с. Крім нього японська модель отримала турбодизель на 3,3 літра, що розвиває до 305 к.с.


Не пропустіть