Skoda анонсувала випуск трьох дешевих електрокарів (Фото)

Чеський автовиробник розповів про свої плани по електрифікації модельного ряду, при цьому поява Fabia RS було виключено.

У компанії Skoda є електрокар Enyaq iV. Ця модель стала другим електромобілем в гамі чеського бренду після компактного хетчбека Citigoe iV. При цьому чехи не збираються зупинятися на досягнутому.

Генеральний директор марки Томас Шефер оголосив, що до 2030 року планується випустити як мінімум три нових автомобілів з нульовим рівнем викидів. Всі вони будуть нижче Enyaq iV з точки зору ціни і розміру, на цьому подробиці закінчуються.

Одна з анонсованих новинок виявиться компактним хетчбеком в дусі VW ID.1, а другий недорогий електрокар приміряє кузов компакт-кросу. Ще один аспект майбутньої реформи модельного ряду марки: глава Skoda виключив хетчбек Fabia RS, засновану на новому поколінні суперміні.

Для такої «зарядженої» моделі не знайшлося економічного обґрунтування. При цьому марка не планує йти на північноамериканський ринок, незважаючи на заплановане розширення в інших регіонах.

В цілому ж чехи прагнуть до 2030 року довести свої річні світові продажі до 1,5 млн машин.
До кінця десятиліття Skoda очікує, що на електромобілі будуть припадати 50-70 відсотків її продажів в Європі. Автовиробник також націлений на скорочення шкідливих викидів до 2030-го майже вдвічі, коли всі три його автозаводи в Чехії отримають статус вуглецево нейтральних.


Не пропустіть