General Motors відкличе майже 150 тис. автомобілів через несправний домкрата

Американський концерн повідомив про проблему з домкратом в автомобілях Buick Encore GX і Chevrolet Trailblazer.

В інформації, яку надали в Національній адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), говориться, що аварійний домкрат, який використовується в позашляховиках Encore GX і Trailblazer, може поламатися, якщо він не встановлений відповідно до інструкцій в керівництві по експлуатації транспортного засобу. В результаті ті, хто міняє колесо, або ж пасажири машин можуть бути травмовані через його поломку.

У звіті про безпеку відзначається, що водій-випробувач GM повідомив про зламаний домкраті під час випробування на довговічність Trailblazer 2021 року. 20 квітня GM почала розслідування цієї проблеми, в результаті чого підтвердилося, що домкрат вийшов з ладу через те, що його неправильно розташували під автомобілем. На автовиробника подано вже 21 позов.

Відзначимо, що під відкликання потрапили 55 996 автомобілів Buick Encore GX, випущених в період з 23 березня по 3 червня 2020 року, а також 79 404 автомобілі Chevrolet Trailblazer, побудованих в період з 16 березня 2020 року по 8 травня 2021 року.

Дилери повинні будуть безкоштовно замінити пластиковий домкрат новим, зробленим з металу, який менш схильний до поломки через неправильне використання.


Не пропустіть