Новий Toyota Land Cruiser став найдорожчим в історії (Фото)

Видання Best Car Web опублікувало прайс-лист нового Toyota Land Cruiser для Японії. Ціна базової комплектації зросла незначно, однак топова версія GR Sport стала найдорожчим Крузаком в історії моделі. Вона коштує 8 мільйонів ієн або 1,96 млн. грн.

В Японії Toyota Land Cruiser вийде на ринок з тими двигунами, які були анонсовані під час прем’єри – турбованим V6 об’ємом 3,5 літра (бензиновий) і 3,3 літра (дизельний). Базовим став саме бензиновий агрегат: його отримають найдоступніші варіанти виконання позашляховика. Стандартна комплектація Land Cruiser оцінена в Японії в 5,1 мільйона ієн (1,25 мільйона грн.) і може бути тільки п’ятимісною.

Дорожчі варіанти оснащення бензинового позашляховика коштують 5,5 та 6,3 мільйона ієн – вони мають у своєму розпорядженні вже сімома посадочними місцями. На четвертому рівні оснащення позашляховика відкрили доступ до дизельного двигуна, який виявився на 300 тисяч ієн дорожче бензинового – 7,3 і 7,6 мільйона ієн відповідно. Топова комплектація GR Sport оцінена в 7,7 і 8 мільйонів ієн.

Примітно, що якщо різниця в ціні між базовими комплектаціями Land Cruiser 200 і Land Cruiser 300 виявилася відносно невелика, то з ростом рівня оснащення збільшується і розрив. Наприклад, «предтоповий» варіант оснащення подорожчав зі зміною поколінь на 326 тисяч ієн, тобто 80 тисяч гривень. Різниця в ціні між бензиновим і дизельним варіантами, навпаки, скоротилася – з 670 до 300 тисяч ієн.


Не пропустіть