Новий Toyota Land Cruiser виявився слабшим, ніж заявлено (Відео)

Ательє Ekanoo Racing з Бахрейна вже готує тюнінг-кіт для 3,5-літрового V6, яким оснащується Land Cruiser нового покоління. Перед початком робіт позашляховик випробували на диностенді, і виявилося, що до коліс Крузака добираються не всі заявлені виробником кінські сили.

Офіційна віддача нового двигуна позашляховика становить 415 к.с. і 650 Нм крутного моменту. Після перевірки з’ясувалося, що «на колесах» Land Cruiser 300 має в своєму розпорядженні лише 370 к.с. і 534 Нм. Таким чином, трансмісійні втрати позашляховика незважаючи на наявність системи повного приводу і диференціалів складають близько 10% – тюнери визнали це цілком гідним результатом.

Після того, як в бензин додали якусь присадку, що збільшує октанове число палива, віддачу двигуна «на колесах» вдалося збільшити ще на 7 к.с. В цілому ж в планах ательє – домогтися результату в 500 к.с.: тюнінг-кіт для Крузака готують з прицілом на участь в традиційних для Близького Сходу гонках на прискорення серед позашляховиків.

Зі штатним мотором Toyota Land Cruiser за офіційними даними витрачає на розгін до 100 км/год 6,7 секунди. Це всього на 0,3 секунди повільніше, ніж, наприклад, Volkswagen Golf GTI останнього покоління, який оснащується 245-сильною «турбочетвіркою» об’ємом 2,0 літра.