Дебютував потужний універсал Volkswagen Golf R 2022 року (Фото)

Кращий універсал від VW повернувся з більшою потужністю і режимом «дріфту». Нове покоління німецької моделі стане більш розумною альтернативою високопродуктивним позашляховикам.

Компанія Volkswagen представила «заряджений» універсал Volkswagen Golf R. У марки вже є один подібний проект – швидкісний Arteon R. Новий Golf R поєднує в собі все краще, що є в «гарячому» хетчбеку, з практичністю універсала. Це більш місткий багажник і рейлінги на даху.

Об’єм багажника варіюється 611 до 1642 літра, в залежності від положення задніх крісел. Також виробник передбачив гачки для сумок, кріпильні вушка, багажну сітку і розетки. А ще універсал нового покоління пропонує більше місця для ніг задніх пасажирів завдяки подовженій колісній базі.

Практично все інше було перенесено з хетчбека, включаючи 2,0-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом. Цей чотирициліндровий мотор видає 315 кінських сил і 420 Нм крутного моменту. Така силова установка робить новинку найпотужнішим універсалом VW за всю історію. Мотор працює в зв’язці з АКПП і системою повного приводу 4Motion.

Універсал трохи важче п’ятидверної версії, так що до сотні він розженеться за 4,9 секунди (+0,2 до результату хетчбека).

Максимальна швидкість залишається незмінною: 250 км/год для стандартної версії і 270 км/год для пакета R Performance. У цьому виконанні універсал отримує 19-дюймові диски замість стандартних 18-дюймових і пару нових режимів водіння – Special (режим Нюрбургринга) і Drift.

Як і попередні версії, новий Golf R Variant буде в основному європейським. Він надійде в продаж з середини серпня в Німеччині, Великобританії і Швейцарії. Вартість поки не оголошували, але, ймовірно, він буде коштувати трохи дорожче, ніж хетчбек Golf R, доступний на внутрішньому ринку за ціною від 49 400 євро. Універсал подолає поріг в 50 000 євро, що зробить його найдорожчим серійним Golf, але все ж значно дешевше, ніж Arteon Shooting Brake R.


Не пропустіть