Позашляховики Rivian зможуть розвертатися навколо задньої осі (Відео)

Компанія Rivian оголосила про те, що доповнить оснащення свого електричного пікапа R1T і позашляховика R1S системою підвищення маневреності K-turn, що дозволяє машинам розвертатися навколо своєї задньої осі. Нове рішення, яке доповнить функцію «танкового» розвороту, вирішить проблему закапування машин бренду в сипучих грунтах.

У новому режимі передні колеса моделей Rivian працюють за тією ж схемою, що і в так званому «танковому», коли окремі електромотори активують режим обертання коліс в різних напрямках, дозволяючи розвернутися практично на місці, як це роблять танки. Втім, на м’якому і сипучому грунті подібний маневр може привести до закопування машини в землю.

Для цього інженерами Rivian і був придуманий режим K-turn, який, згідно з патентної заявки, призначений для підвищення маневреності за рахунок зменшення радіусу повороту без ризику застрявання.

Нагадаємо, електричні автомобілі бренду Rivian комплектують силовими установками потужністю 760 кінських сил і 1120 Нм, що дозволяє їм розганятися з місця до першої «сотні» всього за 3 секунди.


Не пропустіть