Кросовер Ford Mustang Mach-E потрапив в Книгу рекордів Гіннесса (Фото)

Електрокроссовер Ford Mustang Mach-E встановив рекорд по дальності пробігу на одномій кіловат-годині і виявився в Книзі рекордів Гіннесса, пише tarantas.news.

Виїхавши з населеного пункту під назвою Джон О’Гроутс на півночі Шотландії з повністю зарядженою батареєю Ford Mustang Mach-E, команда з трьох чоловік, серед яких був кореспондент BBC Пол Кліфтон, подолалав 1 тис. 352 км до мису Лендс-Енд, найзахіднішої точки англійської частини Великобританії, з показником один кіловат-годину електроенергії на 10,5 км.

Метою даної поїздки на Ford Mustang Mach-E була не стільки встановити формальний рекорд Гіннесса, скільки продемонструвати, що запас ходу електромобілів вже можна порівняти з машинами, оснащеними паливними моторами. «Цей рекорд демонструє, що тепер електромобілі підходять усім. Не тільки для коротких поїздок по місту або на роботу, а й для тривалих подорожей через всю країну», – прокоментували досягнення члени команди Ford, кореспондент BBC Пол Кліфтон і його напарники Фергал Макграт і Кевін Букер.

Відзначається, що в даному заїзді брав участь електрокар Mustang Mach-E Extended Range RWD, який оснащений електромотором потужністю 294 к.с. і батареєю на 88 кіловат-годин. Паспортний пробіг на повному зарядці у подібній моделі становить 610 км, але випробувачі довели, що в реальній обстановці можна отримати більше 800 км. Причому на маршруті протяжністю 1 тис. 352 км їм довелося заряджати акумулятор всього два рази, витративши на це 45 хвилин. За даними ж самої компанії Ford, десять хвилин на 150-кіловатному терміналі дадуть Mustang Mach-E додаткові 117 км пробігу.


Не пропустіть