Компанія Honda представила хетчбек Civic одинадцятого покоління (Фото)

Японська компанія Honda Motor представила хетчбек Civic одинадцятого покоління в версії для внутрішнього ринку Японії. На новинку вже збирають попередні замовлення, «живі» продажі стартують 3 вересня цього року. Початкова вартість – 3 190 000 ієн.

Нагадаємо, міжнародна прем’єра хетчбека Honda Civic відбулася в червні цього року. Машина вже продається в США і Китаї, вона отримала суворий зовнішній вигляд, в екстер’єрі переважають прямі лінії. За рахунок цього новинка нагадує скоріше авто бізнес-класу, ніж компактну модель. Передні стійки кузова зміщені на 5 см далі, що подовжило капот і створило більш «дорослі» пропорції. Колісна база збільшилася на 36 мм (до 2736 мм), габаритна довжина виросла на 30 мм (до 4549 мм).

Відмінною особливістю нового Civic стали задні двері з композитних матеріалів. Таке рішення дозволило знизити вагу і застосувати легкі і компактні петлі, що допомогло зменшити висоту щодо попередника на 50 мм, наділивши автомобіль більш спортивним силуетом і при цьому не зменшивши запас простору над головами задніх пасажирів.

На японському ринку Civic буде пропонуватися з безальтернативним 1,5-літровим турбомотором потужністю 182 к.с. Двигун може поєднуватися з 6-ступінчастою МКПП або варіатором, що імітує 7 фіксованих передач в спортрежимі. Привід може бути тільки переднім. Вага автомобіля складає 1330 кілограмів.

Гібридна модифікація e: HEV і «заряджений» Civic Type R стануть доступні в 2022 році.

У базовому оснащенні передбачені 18-дюймові легкосплавні колісні диски. Також всі версії оснащуються світлодіодним ближнім і дальнім світлом, в дорожчій комплектації EX до нього додаються LED-«протитуманки».

Всередині автомобіля є цифрова панель приладів діагоналлю 7 або 10,2 дюйма (в залежності від комплектації). Відзначимо, що у нового Civic немає окремих дефлекторів вентиляції, натомість по всій ширині передньої панелі передбачена решітка з малюнком у вигляді сот. Крім того, в базове оснащення включена система безпеки Honda Sensing з функцією адаптивного круїз-контролю.


Не пропустіть