Subaru анонсувала дебют нового WRX 2022 (Фото)

Після невеликої затримки, викликаної скасуванням Нью-Йоркського автосалону 2021 року у нас є нова офіційна дата дебюту Subaru WRX наступного покоління. Вже 10 вересня японська компанія має намір представити свою останню дорожню ралійну машину.

Разом з анонсом про дебют з’явилося ще одне фото-тизера WRX, хоча новинка вже не є сюрпризом. У поєднанні з іншими тизерами і шпигунськими фотографіями, можна відзначити, що форма седана істотно не відрізнятиметься від поточної моделі. Ми також знаємо, що водіїв чекає шестиступінчаста механічна коробка передач, що було підтверджено безпосередньо Subaru в попередньому тизері. Деталі двигуна не підтверджені, але широко поширена думка, що модель отримає 2,4-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом FA24, який, можливо, розвиває до 300 кінських сил (224 кВт).

Спочатку автомобіль повинен був дебютувати 19 серпня, тому Subaru фактично дала собі ще місяць, щоб подражнити публіку і доопрацювати свою стратегію виведення на ринок седана ралійної тематики.

Крім того, очевидно, що автовиробник багато в чому спирається на свої корені з чемпіонату світу з ралі, незважаючи на те, що покинув серію більше 10 років тому. Проте, Subaru має сильну присутність на арені ралі США через Американську асоціацію.

Вихід нового WRX також дає надії на появу наступної версії STI. Якщо віддача WRX виросте до 300 к.с., то про модель STI, близькою до позначки 400 к.с. (298 кВт), не буде і мови. Відповідно до неофіційної інформації, мова йде про скромних 345 к.с. (257 кВт) від того ж 2,4-літрового двигуна.


Не пропустіть