Знаменитий французький преміальний бренд випускатиме тільки електричні авто

Французька марка DS повідомила про повну відмову від застосування традиційних двигунів внутрішнього згоряння з 2024 року. З цього моменту всі нові автомобілі даного бренду будуть повністю електричними. Нові електромобілі компанія DS планує випускати на платформі, яка поки ще перебуває в стадії розробки.

Базою для майбутніх електрокарів DS стане нова платформа під назвою STLA Medium. Про роботу над нею Stellantis заявив в липні поточного року, оприлюднивши стратегію електрифікації модельної лінійки брендів, які входить в концерн. Платформа орієнтована на средньорозмірні електромобілі довжиною від 4,2 до 5 метрів з силовими агрегатами потужністю до 450 к.с. і запасом ходу до 700 км.

Марка DS представить новий електрокар в 2024 році. Крім цього, в офіційному повідомленні зазначаються успіхи компанії в електричної гоночної серії під назвою Formula E. Не виключено, що в серійних електричних моделях DS будуть задіяні технології з «великого автоспорту». У тому ж 2024 року повністю електрична версія з’явиться і у моделі DS 4.

На сьогоднішній день кожна модель марки DS має електрифікований варіант: гібридні виконання є у DS 4, DS 7 і DS 9, а у компактної моделі DS 3 Crossback є і повністю електрична версія.


Не пропустіть