Mercedes представив найпотужніший серійний автомобіль (Фото)

Суперліфтек під назвою AMG GT 63 SE Performance з гібридною силовою установкою може розігнатися до 316 км на годину.

Компанія Mercedes-AMG представила особливу версію ліфтбека GT під назвою AMG GT 63 SE Performance. Як уточнює Carscoops, новинка стала найпотужнішим серійним автомобілем німецького бренду.

Публічний дебют автомобіля відбудеться на автосалоні в Мюнхені, який відкриється 6 вересня. Ціни і дата початку продажів машини будуть названі на мотор-шоу. Одним з конкурентів новинки стане Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

В основу силової установки новинки ліг 4,0-літровий двигун V8 з двома турбінами, який працює спільно з стартер-генератором і електромотором. Сумарна потужність AMG GT 63 SE Performance становить 843 кінські сили. Розгін до сотні займає у зарядженого ліфтбека 2,9 секунди. Максимальна швидкість – 316 км на годину.

Також автомобіль обладнали системою повного приводу, дев’ятиступеневим «автоматом» і 6,1-кіловатним акумулятором. Запас ходу на одній електротязі складає 12 кілометрів.

Ліфтбек оснастили карбоно-керамічними гальмами і адаптивною пневмопідвіскою. Також машина отримала активні аеродинамічні елементи, рельєфний капот, нові бампери, особливі шильдики, спортивну вихлопну систему з чотирма патрубками, а також 20- і 21-дюймові колісні диски. У салоні встановили спортивне рульове колесо з сенсорними поверхнями, повністю цифрову приладову панель, і мультимедійний комплекс з тачскріном.

Передбачається, що Mercedes-AMG GT73e стане одним з найдорожчих автомобілів у лінійці німецької марки – його середня ціна складе близько $ 200 тис. Дорожче буде тільки розкішний седан Mercedes-Maybach S-Class з двигуном V12, а також флагманський суперкар Mercedes-AMG One, тираж якого обмежать 275 екземплярами.


Не пропустіть