Hyundai припинить продажі авто з ДВЗ в усьому світі: названо терміни

Hyundai Motor Group розповіла в рамках автосалону в Мюнхені про стратегію по досягненню вуглецевої нейтральності. За планами компанії, це повинно статися до 2045 року, а важливим кроком до досягнення цієї непростої мети є відмова від продажу автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння.

До 2040 року компанія має намір знизити рівень викидів вуглецю на 75% в порівнянні з показниками 2019-го, а ще через п’ять – досягти повної вуглецевої нейтральності в своїй виробничій та операційній діяльності. Для цього розроблено кілька кроків, першим з яких є збільшення кількості електрифікованих моделей.

Згідно з планами Hyundai, до 2030 року 30% від усіх проданих у світі автомобілів марки припадатиме на моделі з нульовим рівнем викидів (ZEV), а до 2040 року акумуляторні електромобілі (BEV) і електромобілі на водневих паливних елементах (FCEV) становитимуть 80% в загальному обсязі продажів.

З 2035 року в Європі припиняться продажу автомобілів Hyundai з двигунами, які працюють на викопних видах палива, з 2040 року – в усьому світі.

Що стосується водневих авто, то в 2023 році Hyundai представить модель Nexo нового покоління і новий водневий мінівен (MPV), повнорозмірний кросовер на паливних елементах з’явиться після 2025 року.