Термін очікування Toyota Land Cruiser 2022 року збільшено до чотирьох років (Фото)

У той час як покупці чекають нові позашляховики, у Toyota немає деталей для їх створення.

Покупці закохані в новий Toyota Land Cruiser – модель настільки популярна, що японському автовиробникові може знадобитися чотири роки, щоб задовольнити поточний попит на деякі комплектації позашляховика. Дефіцит напівпровідникових чіпів тільки погіршує ситуацію.

З 2 серпня дилери Toyota зібрали 20 тисяч замовлень на Land Cruiser. Близько 90% покупців в Японії вибирають комплектації ZX і GR Sport, і, за даними зарубіжних ЗМІ, доставка саме цих версій займає найбільше часу.

Більш того, Toyota не випускає Land Cruiser частина серпня і більшу частину вересня через відсутність компонентів. Це впливає на доступність моделі в усьому світі, а не тільки в на батьківщині. Наприклад, Австралія отримує тільки демо-версії автомобілів для дилерів, а екземпляри, призначені для продажу покупцям, прибудуть туди пізніше.

Це не перша новина про те, що Land Cruiser отримує багато замовлень. У серпні Toyota повідомила, що попит вже настільки високий, що забезпечує виробництво в перші 12 місяців. Навіть в той час будь-хто, хто замовив новий Land Cruiser, збирався чекати принаймні рік, щоб отримати свій автомобіль.

Land Cruiser не з’явиться в США, але американці отримають більше розкішний Lexus LX, який буде пересуватися на тій же платформі. Однак дефіцит мікросхем торкнувся і цю модель, запуск якої автовиробник відкладав нібито до 2022 року. Новинка імовірно буде доступна в 750-сильною версією, що використовує 3,5-літровий V6 Twin Turbo з гібридним приводом, що розвиває 480 к.с. і 871 Нм. Базовою повинна стати версія LX 600 з негібридною версією 3,5-літрового V6 з двома турбінами, потужністю 409 к.с. і 650 Нм.


Не пропустіть