BMW випустить більше нових моделей з великими “ніздрями” (Фото)

Віце-президент BMW по дизайну Адріан ван Хойдонк в інтерв’ю BMW Blog заявив, що величезну решітку радіатора з часом отримають ще більше серійних моделей. При цьому дизайнер пообіцяв не ставити на нові автомобілі однакові «ніздрі».

В цілому дизайнер охарактеризував нинішню трансформацію фірмової стилістики як прагнення до лаконічності – майбутні BMW отримають меншу кількість ліній і форм. При цьому, за словами Адріана ван Хойдонк, кожен зберігся елемент повинен стати ще більш чітким і значущим.

Тому однією з головних прикмет ідентичності майбутніх BMW виявляться великі решітки радіатора: їх завданням стане забезпечувати впізнаваність автомобілів. Однак дизайнер проти того, щоб встановлювати на різні моделі однакові решітки – їх форма буде варіюватися в залежності від конкретної ситуації. Деякі моделі можуть отримати вертикальні решітки, а для інших «ніздрі» розтягнутий по горизонталі.

«Ми хочемо, щоб BMW дізнавалися в дзеркалі заднього виду, але не тільки як BMW: через деякий час можна буде дізнатися конкретну модель», – зазначив шеф-дизайнер.

В цілому, деяке уявлення про вигляд майбутніх BMW можуть дати, за словами ван Хойдонка, актуальні електричні новинки – i4 і кросовер iX. Їх дизайнерська стилістика вже почала впливати на візуальні рішення для автомобілів, які з’являться тільки в другій половині десятиліття. За словами віце-президента компанії, робота над новинками, розрахованими на вихід після 2025 року, йде вже зараз.


Не пропустіть