Audi та BMW називають потенційними покупцями марки McLaren

Німецькі ЗМІ назвали можливих претендентів на покупку McLaren Automotive. За інформацією Automobilwoche, у придбанні виробника спорткарів зацікавлені BMW та Audi, яка входить до концерну Volkswagen. При цьому BMW хоче придбати тільки бізнес, пов’язаний з випуском автомобілів, в той час як Audi готова зробити пропозицію з купівлі команди Формули-1. На початку грудня сторони обговорять угоду з бахрейнським фондом Mumtalakat, якому належать 42% акцій McLaren.

Приватна британська компанія McLaren базується в Уокінгу, Велика Британія. У 2020 році стало відомо, що марка опинилася на межі банкрутства через пандемію коронавірусу: доходи різко скоротилися через падіння продажів автомобілів та скасування гоночних змагань. Автовиробник звернувся за фінансовою підтримкою до британського уряду, але отримав відмову.

У вересні того ж року McLaren виставив на продаж свою штаб-квартиру: нерухомість в Уокінзі оцінили в 200 мільйонів фунтів стерлінгів, проте в результаті продали навіть дешевше, ніж за 170 мільйонів фунтів. Американська компанія Global Net Lease стала власником трьох будівель, що знаходяться на території бази в Уокінгу: McLaren Technology Centre, Production Centre, в якому складають «товарні» моделі, та Thought Leadership Centre. Сам McLaren із бази не з’їхав, а став орендарем.

Тепер з’явилися чутки про можливий продаж марки, які в McLaren не коментують. Відмовляються від коментарів і BMW та Audi, яких називають потенційними покупцями.


Не пропустіть