Конфіскація автомобілів: названо чергове місто, де вилучатимуть машини

Конфіскація автомобілів шириться Україною. На початку листопада влада оголосила про початок конфіскації автомобілів у водіїв, які не сплачують штрафи за перевищення швидкості. Першим конфіскованим автомобілем став люксовий Mercedes. А незабаром черга дійшла і до не менш дорогої спортивної Audi. Обидві автівки було конфісковано у Харкові.

І ось чергова конфіскація. Але цього разу вже у Києві. У столичного водія забрали седан бізнес-класу Toyota Camry. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Андрій Гайченко, заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби, інформує newsyou.info. За його словами, у власника «Тойоти» 25 несплачених штрафів та кермування містом на швидкості 147 км/год.

«Від сьогодні і в столиці! За підтримки колег з МВС, оголошуємо законний «бій» злісним порушникам швидкісного режиму в місті та нетверезим водіям. Почали з Олексія Олександровича – власника Toyota», – написав Гайченко.

Чому вирішили конфісковувати автомобілі

За словами Гайченка, тригером до такої радикальної позиції Мін’юсту у справах щодо боржників стали резонансні ДТП у Харкові, де, за попередніми даними Нацполіції, швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку у 180 км на годину.

Тому вилучення авто боржників, які перевищують швидкість у містах, розпочнеться саме з Харкова.

«Якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю у понад 150 км/год, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи за таким перевищенням. Водії з такою манерою пересування піддають небезпеці звичайних громадян», – наголосив Гайченко.

Він також відзначив, що Міністерство внутрішніх справ вже має певну інформацію щодо порушників, які перевищують швидкість на значні цифри. Як стверджують у міністерстві, такими порушниками є одні й ті ж самі люди.

Які штрафи за порушення ПДР зараз діють в Україні

В Україні у 2021 році штрафи за порушення правил дорожнього руху суттєво збільшилися. Зараз мінімальний штраф складає 510 гривень. Найлегше покарання передбачено за:

  • непристебнутий пасок;
  • відсутність шолома в мотоцикліста;
  • неосвітлений номерний знак;
  • розмову по телефону за кермом без гарнітури;
  • порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.
    А ось за перевищення швидкості у населених пунктах на понад 50 кілометрів на годину треба заплатити 3,4 тис. грн. Такий само штраф передбачено за втечу з місця ДТП.

    Проте, це далеко не найбільший штраф, який можна сплатити за порушення ПДР. Які порушення обійдуться водіям найдорожче – дивіться за цим посиланням.


    Не пропустіть