Карети «швидкої» змінюють номери через штрафи за швидкість

Незабаром в Україні може з’явиться новий тип автомобільних реєстраційних номерів – саме для машин швидкої медичної допомоги. Про вірогідність цього написав на своєї сторінці в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. За його словами, відомство вже ініціювало зміни до наказу МВС 02.03.2021 № 166 щодо запровадження спеціальних державних номерних знаків для ШМД.

Причиною стало постійне фіксування перевищення швидкості автоматичними камерами під час виконання автомобілями швидкої допомоги службових завдань. Виникає така ситуація через те, що система працює автоматично, у випадку скоєння фіксує порушення всіх без винятку транспортних засобів. Звісно, що відходити від вимог деяких пунктів ПДР (включаючи швидкість руху) мають право автомобілі, які обладнані проблисковими маячками, але насправді на фото, зроблених камерами, ці маячки не завжди помітні.

Проте  це теж не означає, що «швидка» в цьому випадку мусить платити штрафи. За словами Білошицького, статтями 287-296 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена процедура скасування постанов, і таке вже траплялось багато разів. Але уникнути зайвих процедур у майбутньому можна лише одним шляхом: запровадити для карет ШМД окремі номери, які камери будуть визначати автоматично.


Не пропустіть