Mercedes-Benz анонсувала електричний концепт EQXX із дальністю ходу 1000 кілометрів (Відео)

Компанія Mercedes-Benz запустила YouTube-серіал із розповіддю про роботу над концепт-каром EQXX. Основне завдання – домогтися можливості проїхати на електромобілі 1000 кілометрів на одній зарядці в реальних умовах. Для цього для концепту виробляють, наприклад, своє унікальне програмне забезпечення і незвичайні аеродинамічні рішення: не виключено, EQXX зможе активно змінювати контури свого кузова.

У Mercedes-Benz заявили, що оскільки багато років тому компанія винайшла власне автомобіль, тепер настав час перевинайти його наново. Це формулювання описує ідеологічне значення створення EQXX, який за задумом розробників має зробити революцію у галузі електрокарів. Однак компанія не збиралася обмежитися простою установкою великого акумулятора: концепт продемонструє нові розробки у всіх галузях промисловості.

Однією з основних складностей інженери Mercedes-Benz назвали пошук спільної мови між дизайнерами та інженерами: перші хотіли зробити автомобіль красивим, другі ефективним. Стверджується, що у процесі пошукових робіт було намальовано буквально сотні скетчів. У результаті автори EQXX звернулися до «природних» джерел натхнення. Судячи з деяких заяв, частина трансформованих елементів кузова могла бути «підглянута» у птахів і акул. Однак у що саме це втілиться, поки що невідомо — розробники натякнули лише на висувний дифузор.

Крім того, у відео згадується і сонце, так що не виключено, рекордної далекобійності електрокара вдасться досягти навіть за рахунок застосування сонячних батарей.


Не пропустіть