Renault, Nissan та Mitsubishi спільно розроблять більше 30 електрокарів до 2030 року

Три великі автовиробники – Renault, Nissan і Mitsubishi – вирішили втричі збільшити інвестиції у спільну розробку електрокарів.

На ці проекти сумарно партнери планують направити ще 20 мільярдів євро. Таку суму називає Reuters із посиланням на анонімні джерела. Альянс має намір вивести на ринок понад 30 батарейних машин на базі п’яти платформ до кінця десятиліття.

Причому до 2025-го мають з’явитися недорогі електрокари з цінниками, як у машин із ДВЗ. Загалом три марки розраховують у майбутньому поглибити співпрацю. Поки що Renault, Nissan і Mitsubishi створили чотири спільні платформи для електричних машин.

Дві архітектури створювалися спеціально дою компактних електрокарів. Це аналоги японських кей-карів та малотоннажні вантажівки.

До середини десятиліття має з’явитись загальна п’ята платформа для випуску компактних електромобілів, яку розробила Renault.

Також у своїх майбутніх електричних проектах автовиробники мають намір використовувати єдиний тип батарей та інших важливих автокомпонентів.