Автошколи хочуть штрафувати за неналежну підготовку водіїв

Міністерство внутрішніх справ України спільно з народними депутатами розробило законопроєкт, яким хочуть запровадити штрафи за порушення у сфері підготовки водіїв.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Як зазначається, група нардепів зареєструвала в ВР проект Закону №7354 від 06.05.2022 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами».

«Пропонуємо на законодавчому рівні ввести відповідальність посадових осіб сервісних центрів МВС та інших закладів за порушення встановленого порядку приймання іспитів для отримання права керування ТЗ, оформлення та видачі посвідчення водія, а також надати право самостійно опанувати зміст типової теоретичної програми», – написав Драп’ятий.

Так, за порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів пропонують накладати штраф від однієї до двох тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян (це від 17 тис. грн до 34 тис. грн).

У той же час за порушення порядку державної акредитації закладів, які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв, атестації їхніх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія хочуть передбачити штраф від 500 до 1 тис. неоподаткованих мінімумів (від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн).

Також МВС пропонує лібералізувати процес підготовки до теоретичного іспиту та унеможливити корупційну складову.


Не пропустіть