В Україні продають рідкісний ЗАЗ «капсулу часу» (Фото)

Усім відомий «Запорожець» був досить масовим автомобілем, але навіть він мав свої особливі версії. Так, днями у столиці засвітився один з перших екземплярів знаменитого ЗАЗ-966, який надалі перетворився на рестайлінгову версію ЗАЗ-968М.

Автомобіль перших років випуску з’явився на днях на відкритті одного з барбершопів у Києві. ЗАЗ 1969 року став одним з головних «героїв програми». Найдивовижніше, що автомобіль увесь цей час був у руках одного власника. На машині навіть збереглися білі номери на чорному тлі.

rrem

ЗАЗ-966 мав новий потужний у порівнянні з попередником двигун МеМЗ-968 об’ємом 1196 см куб. і потужністю 40 к.с.. Автомобіль пробув на конвеєрі до 1973 року, а загальна кількість випущених автівок становила 275 тисяч штук. Незважаючи на відчутне збільшення зовнішніх габаритів, салон не став набагато просторішим (основний приріст довжини припадав на звіси кузова, а колісна база збільшилася лише на 13,7 см), причому за рахунок зменшення висоти кузова посадка водія і пасажирів стала менш вертикальною.


Не пропустіть