З непопулярного Lexus CT зроблять найдешевший кросовер марки

Компанія Lexus, що входить до концерну Toyota, припинила реалізацію гібридного хетчбека CT в Європі ще в 2020-му році. Автомобіль виявився для «японців» збитковим через низький попит з боку покупців. Втім, в Австралії та на батьківщині марки ця 5-дверка все ще присутня. Напередодні стали відомі перші подробиці долі Lexus CT.

Як з’ясували журналісти японського видання «BestCarWeb», у Lexus не планують відмовлятися від моделі CT, проте готують її суттєво модернізовану версію, яка перебереться із сегмента легкових автомобілів до класу кросоверів. Завдяки компактним розмірам автомобіль має стати найдешевшим «паркетником» у лінійці компанії.

Судячи з перших неофіційних рендерів новинки, що демонструють можливий дизайн переробленого Lexus CT, можна помітити, що автомобіль виглядає навіть не як повноцінний кросовер, а як крос-хетчбек.

Крім того, якщо вірити джерелу інформації, назва CT зовсім не обов’язково збережеться. У Lexus можуть використовувати для фактично цілком нової моделі інше найменування, яке краще підходитиме їй з маркетинговій точці зору, особливо в Європі.

Передбачається, що наступник Lexus CT збереже всю свою широко агрегатну гаму, включаючи гібридну силову установку, яка стане головною в лінійці двигунів. Крім неї, у моделі повинен з’явитися також повністю електричний варіант.

Терміни дебюту майбутнього найдоступнішого кросовера Lexus поки не визначені, але японські ЗМІ стверджують, що йдеться про кінець 2024-початку 2025 року.


Не пропустіть