Як купити авто для ЗСУ за кордоном

З моменту повномасштабної війни транспортні засоби допомагають українцям боронити свою державу як на передовій, так і в тилу. Оскільки автівок в Україні не вистачає, їх доводиться привозити з інших країн.

Першим етапом після пошуку необхідного авто, буде його купівля та оплата. Цей процес нічим не відрізняється від купівлі звичайного автомобіля для особистого користування. На практиці варіанти можуть бути різні, в нашому випадку йдеться про купівлю від імені української організації — громадської або благодійного фонду. Це дає змогу отримати рахунок-фактуру, купити валюту та переказати кошти банківським переказом продавцю.

Оплативши авто, ви отримуєте від продавця договір купівлі-продажу або рахунок, а також реєстраційні документи на авто.

У разі, якщо іноземна благодійна організація чи фонд вирішить подарувати транспортний засіб як гуманітарну допомогу, замість рахунку на авто видають лист про безоплатну передачу автомобіля громадській організації в Україні чи безпосередньо військовій частині.

У випадку, якщо плануєте доставляти ТЗ своїм ходом, необхідно потурбуватися про наявність тимчасових номерних знаків та страхування. Якщо ж автомобіль перевозитиме автовоз, цього робити не потрібно.

Для перетину кордону необхідно підготувати спеціальну декларацію для вивезення гуманітарної допомоги з території Євросоюзу та отримати ID-номер.


Не пропустіть