BMW анонсував дебют нового кросовера BMW XM

Сімейство BMW M незабаром поповниться новим кросовером, причому електрифікованим.

Як повідомляє прес-служба марки, випуск BMW XM налагоджений ближче до кінця 2022 року, тому відомо, що автономний кросовер у виконанні M Performance дебютує раніше, ніж очікувалося. Ймовірно, модель представлять уже до кінця місяця.

У профільному блозі BMWBlog повідомляється, що дата дебюту BMW XM вже є певною — презентація відбудеться 27 вересня 2022 року. Це підтверджує і тизерна кампанія, що почалася.

Новинка є гібридом зі знаменитим 4,4-літровим V8 S68 з подвійним турбонаддувом, якому допомагає електромотор. Концепт XM, в якому був представлений дизайн моделі, міг похвалитися потужністю 750 кінських сил. Але для серійної версії віддачу агрегату урізали до 644 к.с.

Пізніше, можливо, з’явиться більш «заряджена» версія, силова установка якої видаватиме момент, що крутить, в 1000 Нм. Агрегат працюватиме в парі з АКПП фірми ZF. Пробіг виключно на електротязі – близько 80 км.

Якщо чутка про вересневий дебют підтвердиться, ми скоро побачимо серійне виконання XM і дізнаємося подробиці про новинку.