1,6 л на 100 км: популярний в Україні автовиробник представив новий кросовер

Підрозділ BMW Motorsport представив новий кросовер під назвою XM. Новинка стала першою за останні 45 років самостійною моделлю підрозділу. Вона займе місце флагмана німецької марки, повідомляє “Автоцентр“.

У компанії модель називають суперкросовером і заявляють, що він складе конкуренцію Aston Martin DBX і Lamborghini Urus. Автомобіль виконаний у новому фірмовому стилі BMW та багато в чому повторює концепт, показаний минулого року. У нього агресивний вигляд із рубаними лініями кузова, вузькою оптикою та широкими колісними арками. Також можна відзначити фірмову решітку радіатора з діодним підсвічуванням та оригінальні за формою патрубки вихлопної системи. На відміну від шоу-кара у товарного варіанта автомобільні традиційні ручки дверей.

Серед нестандартних дизайнерських рішень можна виділити контрастну кромку навколо скел, решітки радіатора і дифузора. В аналогічному відтінку виконані спиці 23-дюймових колісних дисків. У довжину кросовер досягає 5110 мм при колісній базі 3105 мм. Висота та ширина – 1755 та 2005 мм відповідно. Незважаючи на такі величезні габарити в салоні BMW XM всього два ряди сидінь. До того ж у другому ряду встановлено два окремі крісла.

У оснащення кабіни також увійшов величезний екран, що поєднує в собі цифрову панель приладів і мультимедійну систему iDrive 8. Також дані можуть проектуватися на лобове скло. Оздоблення салону виконано з натуральної шкіри, а як акценти виступають вставки з карбону.

Оснащується супекроссовер гібридною силовою установкою на основі 4,4-літрового двигуна V8 потужністю 489 к.с., який пов’язаний зі 196-сильним електромотором та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна віддача установки складає 653 к.с., і 800 Нм крутного моменту. Привід – повний. Такі показники дозволяють новинці вважатися найпотужнішою моделлю підрозділу BMW M.

Розгін з місця до першої сотні у автомобіля займає 4,3 секунди, а максимальна швидкість становить 270 км/год. Батарея на 25,7 кВтг дозволяє проїжджати у суто електричному режимі до 88 км. Витрата палива у змішаному режимі становить 1,6 літра на 100 км шляху. Виробництво BMW XM мають намір розпочати наприкінці цього року, а до дилерів він прибуде на початку наступного року. Вартість починається від 160 тисяч доларів.


Не пропустіть