Компанія Audi вироблятиме лише електромобілі: оголошено терміни

Німецький автовиробник уже оголосив, що вироблятиме лише електромобілі та поступово відмовитиметься від автомобілів з ДВЗ до 2033 року. Підтверджуючи свої плани, компанія з чотирма кільцями планує до 2029 виробляти електромобілі на всіх своїх заводах. Це вже відбувається на деяких заводах у Німеччині та Бельгії.

Протягом наступних шести років виробництво електромобілів розпочнеться на заводах у Неккарзульмі (Німеччина), Сан-Хосе-Чьяпа (Мексика) та Дьйоре (Угорщина). Audi заявляє, що будуватиме нові заводи тільки в тих регіонах, де потрібні додаткові виробничі потужності. З цією метою спільно з партнером FAW у Чанчуні (Китай) будується новий виробничий майданчик для електромобілів. Будівництво буде завершено до кінця 2024 року.

Крім того, до середини цього десятиліття компанія інвестує близько 500 мільйонів євро у навчання своїх співробітників для виробництва електромобілів у всьому світі. Бренд, який входить до складу Volkswagen Group, також поставив перед собою амбітну мету скоротити щорічні заводські витрати вдвічі до 2033 року.