Стало відомо, коли дебютує нове покоління Toyota Land Cruiser Prado

Марка Toyota випустить нове покоління позашляховика Land Cruiser Prado влітку наступного року, пише японське видання BestCarWeb. За його інформацією, позашляховик збереже рамну конструкцію, причому він буде частково електрифікований.

Актуальне покоління позашляховика Land Cruiser Prado компанія Toyota представила ще 2009 року. Про плани випуску нової версії моделі джерела раніше заявляли неодноразово, але, за інформацією видання BestCarWeb, розробка наступного покоління затяглася через логістичні труднощі з поставками компонентів. Марка Toyota зазнавала цих проблем у тому числі і протягом 2022 року.

Очікується, що новий Land Cruiser Prado отримає принципово нову для цієї моделі платформу: для нього адаптують ту ж базу TNGA-F, яка застосовується, наприклад, на Land Cruiser 300 і новій Tundra. Таким чином, позашляховик Prado збереже раму в основі конструкції, але при цьому він має стати помітно легшим.

Моторну лінійку для Prado складуть в основному з 4-циліндрових моторів, включаючи нещодавно оновлений 2,8-літровий дизельний агрегат. При цьому, за новими даними, як мінімум, частина силових агрегатів отримає електричні «движки» для підвищення потужності, а також скорочення витрати палива.

Зберігається і можливість застосування 6-циліндрових двигунів: наприклад, 3,3-літрового мотора на «важкому» паливі, який на моделі Land Cruiser 300 розвиває 299 к.с. і 700 Нм крутного моменту. Архітектура TNGA-F допускає застосування двигунів цього типу.


Не пропустіть