У 2023 році Укравтодор продовжить поліпшувати автомобільне сполучення між Україною та ЄС

Блокування авіаперевезень та морської торгівлі за виключенням «Зернового коридору» призвело до кардинальної зміни структури вітчизняного імпорту/експорту та лідерства сухопутних коридорів. У структурі вітчизняного імпорту автомобільний транспорт вийшов на перше місце.

Автомобільний транспорт торік забезпечив 35% імпорту — 10,67 млн тонн (з 30,34 млн тонн імпорту загалом). Вартість ввезеного становить 34,85 млрд дол. Це рівнозначно 64% вартості усіх імпортованих товарів.

У структурі українського експорту торік частка автомобільного транспорту становить 12% (12 млн тонн). Втім, у грошовому вимірі вона становить 36,5%. За кордон вантажівками було вивезено товарів на 16,23 млрд дол.

«У 2023 році Укравтодор продовжить поліпшувати сполучення Україна — ЄС. Системне відновлення прикордонних доріг, в тому числі у межах міжнародних проєктів, заплановане у Львівській та Чернівецькій областях. Щоб забезпечити швидку та зручну логістику з союзними державами ми продовжимо ремонт стратегічних державних доріг, який стартував торік», – йдеться у повідомленні Укравтодору.

Джерело Укравтодор

Не пропустіть