Зеленського просять заборонити імпорт російського автогазу

Українська асоціація скрапленого газу (УАСГ) звернулась до президента України стосовно критично недопустимої ситуації на ринку скрапленого газу, що пов’язана з постійним постачанням російських енергоресурсів в Україну.

Текст звернення опубліковано на офіційній сторінці асоціації у Facebook.

«3 метою зупинення постачання скрапленого газу з країни агресора Українська асоціація скрапленого газу пропонує скасувати постанову КМУ N°624 «Питання запровадження спеціального мита на окремі товари походженням з російської федерації, що ввозяться на митну територію України», натомість розглянути можливість прийняття нормативного документа, який дозволятиме імпорт скрапленого газу винятково за наявності сертифіката походження або сертифіката походження EUR.1», — йдеться у зверненні.

Як зазначається, після початку агресії росії постачання скрапленого газу в Україну почалося через західні й південно-західні кордони країни. Головними джерелами постачання стали країни Європи, Африки й Америки. Ключовими транзитними країнами стали Польща, Румунія і країни Балтії.

Зазначимо, обсяги російського скрапленого газу і дизпального, що потрапляють із країн ЄС в Україну без документів про походження або з сумнівними документами, виросли до критичних масштабів.


Не пропустіть