Понад тисячу українців вже забронювали номерні знаки онлайн

Лише за перший тиждень, як існує нова онлайн-послуга сервісних центрів МВС, нею скористалися 1 363 рази. Вибирати та забронювати номерні знаки державної реєстрації для транспортних засобів можна в Електронному кабінеті водія.

Про це повідомляє MMR із посиланням на Головний сервісний центр МВС.

Тобто, уже тиждень в українців існує два різні онлайн-сервіси, які пов’язані з номерними знаками.  Один із них дозволяє вибрати вільні номерні знаки державної реєстрації з числа наявних у певному сервісному центрі МВС перед тим, як звертатись за послугою з реєстрації чи перереєстрації транспортного засобу. Такого раніше не існувало в Україні. А інший онлайн-сервіс дозволяє замовити індивідуальні номерні знаки, які є додатком до номерних знаків державної реєстрації транспортного засобу.

Як забронювати номер

Власник або майбутній власник транспортного засобу може авторизуватись до Електронного кабінету водія і попередньо переглянути, чи є вільною певна комбінація цифр або літер та цифр у якомусь сервісному центрі МВС, куди він планує звертатись задля реєстраційних дій. Після того як бажану комбінацію обрано, її можна забронювати для свого транспортного засобу на 10 днів. Сплатити за вартість вибору та/або за комбінацію цифр і букв можна теж онлайн.

Вартість та умови отримання онлайн-послуги

Сама ж послуга вибору номерного знаку обійдеться у 360 грн за будь-яку комбінацію, крім визначених платних комбінацій цифр — їх вартість від 4 800 до 36 000 грн.

Вартість 1 доби зберігання — 10,80 грн. Бронювання номерного знаку діє до 10 днів.

Окремо доведеться сплатити орієнтовно 300 грн за номерний знак (металева спецпродукція, вартість якої залежить від типу транспортного засобу та вартості закупівлі); 200 грн за адмінпослугу реєстрації/перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС; 405 грн за бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (не сплачується у випадку отримання лише е-свідоцтва) та додаткові комісії платіжної системи чи банку.

Якщо упродовж 10 календарних днів замовник бронювання не звернувся за послугою перереєстрації, то бронювання скасовується автоматично. Номерний знак повертається до списку вільних, й інша особа може вибрати його для бронювання за своїм транспортним засобом. Також за цей час замовник послуги може відмовитися від заброньованого номерного знака.


Не пропустіть