Слідом за бензином в Україні почав дорожчати автомобільний газ

Середня роздрібна ціна на автомобільний газ в Україні зросла із 13 по 21 вересня майже на півгривні, до 25,47 грн/л. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

У великих мережах вартість автомобільного газу в середньому піднялась на 0,5 грн/л, у мережах нижнього цінового діапазону – на 0,37 грн/л.

Найбільше ціни виросли у мережі «Укрнафта»: з 23,56 до 25,4 грн/л. Найменша динаміка — у мережі «Привату», де газ здорожчав на 0,08 грн, до 26,06 грн/л. Нагадаємо, що автогаз у цій мережі здорожчав одним із перших. Найбільша ціна на газ у країні на АЗС була зафіксована в мережі «Параллель» (Донецька область) — 27,49 грн/л, найменша — в Prime (Львівська область) – 23,00 грн/л.

За даними «А-95», з початку вересня роздрібні ціни в Україні зросли на 1,48 грн/л, тоді як вартість газу на західному кордоні дещо знизилася за останній тиждень, а загальна динаміка з початку місяця склала 1,51 грн/л. Разом із тим, оператори прогнозують, що найближчим часом закупівельні ціни можуть знову перейти до зростання.

Раніше повідомлялось, що на українському ринку чимало автогазу російського походження.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть