У жовтні пальне може подорожчати до 60-70 грн за літр

Ціна пального на АЗС в жовтні може досягти 60-70 грн за 1 літр. І, це ще не межа. Так вважає президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук.

За його словами, ціна бензину вже у середині жовтня може сягнути 60-65 гривень. І це не стеля, бо його вартість може стрибнути й до 80-ти гривень.

«Ціна під 60 гривень, то буде ще більш-менш. Я побоююсь, щоб не дійшло до 80 гривень. Це надто песимістичний прогноз, а ціну 60-65 в середині жовтня ми побачимо», – каже експерт.

З його слів, на ціну бензину в Україні нині впливають кілька факторів: ціна нафти на світовому ринку, повернення акцизу/ ПДВ на внутрішньому ринку та курс національної валюти.

Раніше директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн повідомляв, якщо нафта не перевищить 95 доларів за барель, є надія втриматись у межах 60 грн/л по бензину та дизпальному.

Як відомо, з липня в Україні зросли податки на пальне. Це повинно було призвести до зростання цін на бензин на 10-12 гривень, на дизельне пальне – на 8-10 гривень.


Не пропустіть