Водії у США пересідають на автомобілі з «механікою»

За інформацією аналітиків JD Power, у США активізувався інтерес до автомобіля з МКПП

На тлі тотальної експансії автоматичних трансмісій намітилася цікава тенденція повернення інтересу американських покупців до «механіки». За даними аналітиків JD Power, за останні два роки частка автомобілів з механічною КПП на ринку США зросла майже вдвічі.

Якщо 2021 року їхня частка опускалася нижче 1%, то 2023-го зросла до 1,7%. Це може здатися невеликим зростанням, проте з урахуванням домінування “автоматів” є помітною тенденцією. Наприклад, найбільший американський дилер уживаних машин CarMax також відзначив зростання продажів “механіки” на 2,9% минулого року. Серед моделей із затребуваними «ручними» КПП – Honda Civic, Ford Mustang, Subaru WRX та Jeep Wrangler. Виробники реагують на попит – Toyota додала “механіку” в комплектації Supra та Tacoma 2024 модельного року.

У чому причина такого повернення до традицій? Ймовірно, вся річ в емоціях. Для багатьох автолюбителів перемикання передач та контроль над машиною, як і раніше, важливі. «Автомати» зручніші в пробках, але на звивистій дорозі в гори або треку справжній драйвер віддасть перевагу «механіці». Схоже, для частини американців це відчуття свободи та контролю переважує зручність автоматів.


Не пропустіть