Водіям нагадали про штраф за червоні покажчики поворотів у авто

Законодавство України не допускає використання покажчиків повороту червоного кольору. Використання червоних покажчиків поворотів чи їх встановлення є підставою для зупинки автомобіля поліцією та накладення штрафу.

Автівок із червоними «поворотниками» в Україні є значна кількість. Зокрема це машини, які були вироблені для ринку США, продані на аукціонах і були ввезені в Україну. На цих авто встановлювались покажчиками поворотів саме червоного кольору відповідно до стандартів США.

До того ж особи, які привозять автомобілі з США на замовлення, також не попереджають покупців про заборону використання в Україні червоних покажчиків поворотів.

Згідно з пунктом 31.4.а ПДР забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за невідповідності вимогам пункту 31.4.3 ПДР, зокрема, кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу. Згідно з частиною 2 статті122 КУпАП за використання попереджувальних сигналів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів передбачено штраф 510 грн.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть