Ідеально відновлений культовий Ford GT40 продадуть на аукціоні (Фото)

Тюнінг-ательє RUF представило ідеально відновлену версію американського спортивного автомобіля Ford GT40 і зараз її продає. Рестомод створили на базі Ford GT40 1966 року.

Ford GT40 входить до найзнаковіших гоночних автомобілів в історії автомобілебудування, включаючи його історію, що з’явилася на великому екрані у фільмі «Форд проти Феррарі». Тепер у вас є шанс стати власником одного з 30 рідкісних екземплярів, дозволених для використання на дорогах. Цей автомобіль особливо інтригує, оскільки його реставрувала компанія RUF, яка найбільш відома своєю роботою з автомобілями Porsche. Mecum Auctions продасть спеціальну машину на своєму аукціоні 2024 року в Кіссіммі, Флорида, який пройде з 2 по 14 січня.

У цих автомобілів більш гладкий кузов, ніж у пізніших гоночних версій, у тому числі відсутні додаткові повітрозабірники на даху та верхні бічні ковші за бічними вікнами. Темно-синій кузов – ідеальний колір, тому що він чимось нагадує класичне забарвлення гонщика Gulf Blue, але не копіює цей культовий відтінок.