В Україні помітили рідкісний шведський автомобіль (Фото)

В Україні сфотографували рідкісний Saab 9000. Йдеться про модель 1997 року випуску в зарядженому виконанні Aero. Світлини машини опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в соцмережі Instagram.

Saab 9000 випускали з 1984 по 1998 роки, а побратимами моделі Е-класу були Fiat Croma, Lancia Thema і Alfa Romeo 164, які використовували ту саму архітектуру. Saab пропонували в кузові седан або ліфтбек, а над його дизайном працювало італійське ательє ItalDesign.

Помічений в українській столиці автомобіль оснащений 2,3-літровим турбодвигуном потужністю 225 кінських сил і 340 Н∙м. Седан здатний прискорюватися до «сотні» за 6,9 с і розвинути 240 км/год. Автомобіль пропонували із 5-ступінчастою механічною і 4-ступінчастою автоматичною трансмісією.

Примітно, що заряджена версія візуально мало чим відрізняється від стандартного Saab 9000. У неї дещо інший передній бампер, інші колісні диски і невеликий задній спойлер.

Нагадаємо, Saab — шведська компанія-виробник легкових автомобілів та відповідна автомобільна марка. Наприкінці 2011 офіційно оголосила про своє банкрутство.


Не пропустіть