Що робити, якщо вас позбавили права керування автівкою, а права не вилучили

Калуські правоохоронці роз’яснюють, що робити, коли позбавлений права керування, а посвідчення водія не вилучалось.

Зокрема, слід заначити, що посвідчення водія вилучається до набрання законної сили постановою у справі про адміністративне правопорушення. Вилучене посвідчення протягом трьох днів з дати надходження постанови суду, згідно з якою позбавленого права керування транспортним засобом, передається з підрозділу поліції, де воно зберігалося з моменту вилучення до територіального органу з надання сервісних послуг МВС за місце проживання особи з копією такої постанови для зберігання, інформують “Вікна” з посиланням на Калуський районний відділ поліції Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.

Іноді водії не віддають посвідчення правоохоронцям при оформленні протоколу. Тоді строк позбавлення спеціального права обчислюється з дня здачі або вилучення документа. Тобто, оскільки водій посвідчення не здав, строк позбавлення прав не йде. Однак водій вважається таким, що позбавлений водійських прав за рішенням суду і керувати авто не має права.

У разі надходження постанови суду про позбавлення водія права керування транспортним засобом, якщо посвідчення водія не вилучено, у такому разі уповноважена особа поліції у триденний строк надсилає за місце проживання (перебування) особи, яка притягується до адміністративної відповідальності повідомлення про позбавлення права керування, а також інформацію про необхідність прибуття до підрозділу поліції у визначений строк для здавання посвідчення водія.


Не пропустіть