Dacia готує стильний крос-універсал для конкуренції з Golf та Octavia (Фото)

Компанія Renault, що володіє румунським брендом Dacia, готується розширити лінійку моделей, збудованих на платформі «свіжого» Duster. Він, нагадаємо, переїхав на архітектуру CMF-B і був представлений наприкінці листопада.

За інформацією французького видання «L’Argus», слідом за «Дастером» у 2025 році в продаж надійде «паркетник» Bigster, а через рік лінійка автовиробника поповниться одноплатформеним компактним сімейним універсалом.

Зараз проект має заводське найменування C-Neo, але ближче до серійного втілення може отримати інше ім’я.

Судячи з рендерних зображень, викладених у Мережу незалежними дизайнерами з Франції, новий універсал буде автомобіль з елементами екстер’єру третьої генерації Duster, а також 7-місного кросовера Bigster, у яких він успадкує архітектуру CMF-B.

Очікується, що довжина автомобіля складе приблизно 4,6 метри. Машині дістанеться збільшений дорожній просвіт у порівнянні зі звичайними представниками цього сегменту, а також кросоверний пластиковий обвіс спереду, ззаду та з боків.

Під капотом автомобіля має розташуватися 1,2-літровий бензиновий турбомотор, доповнений 48-вольтовим стартер-генератором. Зв’язку йому становитиме нова роботизована трансмісія DW23 з подвійним зчепленням.

Привід машини в базі буде переднім, але у покупців з’явиться можливість вибрати навіть повнопривідний універсал (як опція).

Прем’єра автомобіля відбудеться у 2026 році. Основними конкурентами на європейському ринку будуть VW Golf, Peugeot 308, Skoda Octavia, Opel Astra та Toyota Corolla.